Edinilen bilgilere göre, olay gece Başakşehir Güvercintepe’de Yeniyol Sokak’ta yaşandı.
Güven Güler isimli zanlı, sokakta akrabalarının bulunduğu eve gelerek Ergül Maden (28), Güllü Güler (58), Adem Tepe (42) ve Sevim Güler’e (36) kurşun yağdırdı. Olayda Güllü Güler, Ergül Maden hayatını kaybederken, Adem Tepe ve Sevim Güler yaralandı. İhbar üzerine olay yerine polis ekipleri ve sağlık ekibi sevk edildi. Yaralılar ambulansla hastaneye kaldırıldı.
Zanlı Güven Güler ve yanındaki kişi, motosikletle bölgeden kaçtı. Polis zanlıların yakalanması için geniş çaplı operasyon başlattı. Sabah saatlerinde Fatih Kumkapı Hoca Ahmet Yesevi Caddesi’nde uygulama yapan ekipler, Güven Güler ve yanındaki şahsı durdurarak kimlik sormak istedi. Ancak polise direnen zanlılar, ateş ederek karşılık verdi. Açılan ateş sonucu 2 polis memuru Özgür K. ve Ozan K. yaralandı. Polis memurları sağlık ekipleri tarafından hastaneye kaldırıldı.
Özel harekat polisleri kuş uçurtmadı
Olay sonrası bölgeye sevk edilen özel harekat polisleri caddeyi güvenlik şeridi ile kapatarak sokakta adeta kuş uçurtmadı. Ekipler, olayı gerçekleştirdikten sonra kaçan 2 şahsı yakalamak için çevrede operasyon başlattı. Şüphelilerin Başakşehir ve Yenibosna’da görüldüğü ihbarını değerlendiren polis ekiplerinin şahısları yakalama çalışmaları sürüyor.
İstanbul Valiliğinden konu ile ilgili yapılan açıklamada, “19 Eylül 2022 Pazartesi günü (bugün) saat 10.50 sıralarında Fatih ilçemiz Nişanca Mahallesi Kenanbey Sokak’ta kimlik uygulaması yapan Emniyet ekibimize, kimlikleri sorulan 2 şüpheli şahıstan biri olan G.G. (32) tarafından ateş açılmıştır.
Olayda 2 polis memurumuz yaralanmıştır. Yaralanan polislerimizden birinin hayati tehlikesi mevcut olup, kimliği belirlenen şahısların yakalanması için çalışmalar devam etmektedir.
Yapılan çalışmalarda G.G. adlı şahsın bugün saat 01.00 sıralarında Başakşehir ilçemiz Güvercintepe Mahallesi’nde meydana gelen olayda E.M. (28) adlı şahıs ile 06.00 sıralarında Başakşehir ilçemiz Güvercintepe Mahallesi’nde G.G. (61) adlı şahsı silahla vurarak öldürdüğü; S.T. (35) ve A.T. (42) adlı şahısları ise silahla yaraladığı tespit edilmiştir. İki farklı kasten öldürme ve 2 yaralama olayının şüphelisi G.G.’nin yakalanmasına yönelik çalışmalar devam etmektedir. Yaralanan polis memurlarımıza Allah’tan acil şifalar diliyoruz” denildi.
“Çocuk şizofren. İçeri giriyor, çıkıyor, bunu da serbest bırakıyorlar”
Öte yandan, mahalle sakinleri katil zanlısının uyuşturucu bağımlısı olduğu ve mahalledeki birçok kişiyi rahatsız ettiğini anlattı. Mahalle sakinleri, katil zanlısının birkaç ay önce babası tarafından darp edilerek hastanelik edildiğini, kendisine öldürdüğü yengesinin baktığını anlattı.
Katil zanlısının çok sayıda suç kaydının olduğunu anlatan ismini vermek istemeyen komşusu, “Çocuk şizofren. İçeri giriyor, çıkıyor, bunu da serbest bırakıyorlar. Vefat eden, arkadaşımın kaynanasıdır. Başka bir yere gidiyor, bağımlı olan bir arkadaşını vuruyor. Sonra buraya gelip sığınmak istiyor ama kapıyı açmıyorlar.
Kapıyı açmayınca bu olayı gerçekleştiriyor. Kapıyı açmıyorlar, yukarıdaki dubleks daireye zorla giriyor, sonrasında sıkıyor. Sesi duyan arkadaşın kaynanası da yukarı çıkıyor, ona sıkıyor, damadına sıkıyor ve onun kızına sıkıyor. Çok sayıda suç kaydı var, uyuşturucu var, metanfetamin var, her şey var” diye konuştu.
Silahlı saldırganların kaçış anı kameraya yansıdı
Polise silahlı saldırı düzenleyen zanlıların kaçış anı güvenlik kamerasına yansıdı.
Son güncelleme tarihi : 19 Eylül 2022 17:01