Manisa’da Üzüm Bağlarına Tuzaklı Koruma
Manisa’nın en önemli ihracat kalemlerinden biri olan çekirdeksiz Sultaniye üzüm bağları, rekolte ve verim kaybının önlenmesi amacıyla meteorolojik veri istasyonları ve feromon tuzaklarla korunuyor.
Manisa’nın en önemli ihracat kalemlerinden biri olan çekirdeksiz Sultaniye üzüm bağları, rekolte ve verim kaybının önlenmesi amacıyla meteorolojik veri istasyonları ve feromon tuzaklarla korunuyor.
Manisa’nın Alaşehir ilçesinde 45 yıllık saraciye ustası Emin Kuzucuoğlu, küçücük dükkanında ürettiği el emeği yarış atı eyerlerini Dubai, Katar, Irak ve Azerbaycan’dan sonra ilk kez Almanya’ya da ihraç etmeye başladı.
Çekirdeksiz Sultaniye üzümüyle tüm dünyada üne kavuşan Manisa’nın Alaşehir ilçesinde 2 yıllık bir aranın ardından yeniden Kiraz Festivali düzenlendi. Üzümü kadar kirazıyla da ön plana çıkmaya başlayan ilçede düzenlenen festivalde dereceye giren üreticilere hem altın hem de mazot hediye edildi.
Manisa’nın Alaşehir ilçesinde Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü tarafından el sanatları sergisi açıldı. Serginin en gözde eserlerinden biri olan Atatürk’ün mozaik çalışmasını satın almak isteyen Alaşehir Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Mustafa Seyhan, tabloyu yapan Havva Aktaş’tan, “Onun değeri para ile ölçülemez. Evimin en güzel köşesinde sergileyeceğim” cevabını aldı.
Geçtiğimiz günlerde Manisa’da yaşanan dolu afeti nedeniyle zarar gören üzüm bağlarında incelemelerde bulunan CHP Manisa Milletvekili Ahmet Vehbi Bakırlıoğlu çiftçinin zararının karşılanması gerektiğini söyledi.
Manisa’nın dünyaca ünlü çekirdeksiz Sultani üzümünün yetiştirildiği Alaşehir ve Sarıgöl ilçeleri arasında bulunan Avşar Barajından çiftçiler için su verilmeye başlandı.
Manisa Büyükşehir Belediyesinin sanat ve meslek edindirme kursları arasında önemli bir yere sahip olan hizmetlerinden olan MASMEK’in, Alaşehir ilçesinde eğitim alan kursiyerleri, dönem sonu sergisi açtı. Alaşehir Kaymakamı Abdullah Uçgun’un da ziyaret ettiği sergide yer alan eserler, Alaşehirli vatandaşların beğenisini topladı.
Manisa’nın Alaşehir Belediyesi, ilçedeki üreticilere yerli tohumlardan yetiştirilen 210 bin adet sebze fidesi dağıtarak destek verdi.
Manisa’nın Alaşehir ilçesindeki Ticaret Borsası’nın laboratuvarında yapılan 648 adet pestisit etken madde analizi sayesinde meyve ve sebzelerdeki pestisit oranları ölçülüyor. Pestisit oranı belirlenen limitlerin üstünde çıkan ürünlerin ihracına izin verilmezken, ihracatına izin verilen ürünler ise tüm dünyada güvenle tüketilebiliyor. Yapılan çalışmalar hem Türk ürünlerine olan güveni tüm dünyada artırırken hem de ülkeye daha fazla döviz girmesini sağlıyor.
Daha önce Alaşehir asma yaprağı ve Alaşehir kapamasına tescil alan Alaşehir Ticaret ve Sanayi Odası ekmeği de tescil ettirdi. Ekmekle birlikte ilçenin 3 ürünü coğrafi işaret almış oldu.